icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process
Werken bij Sultans of Java
Blog 16/01/2020

Zitten is het nieuwe roken

Helm

Zowel Java developers als ook ondergetekende hebben een doorgaans zittend beroep. We zijn de hele week druk met ons werk en ook buiten het werk brengen we veel tijd door op onze kont.

Business Manager
Kay van Raak /
Business Manager

De Sultans hebben de gewoonte om ook zo nu en dan wat leuks met elkaar te doen. Denk daarbij aan kennissessies, hackatons, training, etc. Ook gezellige etentjes met elkaar schuwen we niet. Maar goed, je raad het al… dat doet men allemaal doorgaans op de derrière!

In 2020 wil ik daar eens verandering in brengen. We gaan naast alle leuke en gezellige uitjes ook wat vaker wat doen waarbij we fysiek aan de bak gaan. Afzien, tot het gaatje, de dood of de gladiolen, dat werk. Even dat luie zweet eruit! Gekheid natuurlijk, dat laatste dan! Want we gaan wel degelijk aan de slag met elkaar. Zoals alle events die we organiseren is alles op vrijwillige basis. Niemand wordt hier onder schot gehouden om mee te doen. Maar het feit blijft wel dat we met zijn allen in beweging moeten komen. Zitten is tenslotte het nieuwe roken!

Wellicht kennen jullie Prof. Erik Scherder. Bekend als Neuropsycholoog van onder andere “De Wereld Draait Door”. In onderstaand filmpje gaat hij hier dieper op in:

In dit filmpje stelt hij (niet de echte, maar de Koefnoen persiflage… even voor de zekerheid) “Dood aan de stoel”. Nu gaat dat mij wat te ver, maar bewegen… dat gaan we doen!

Omdat ik zelf ook niet echt de titel “Sportman van het jaar” zal winnen, ben ik op zoek gegaan naar manieren van bewegen die niet alledaags zijn voor de meesten onder ons, maar mij erg leuk lijken.

Eén daarvan is skateboarden geworden en daar zijn we dan ook op maandag 6 januari mee begonnen. Bij SPU (Skatepark Utrecht) hebben we een workshop geboekt en hebben hier een avond ontzettend veel lol gehad met elkaar. Skateboarden is niet iets waar je zomaar voor kiest, maar ik kan het zeker aanraden! Het is goed voor je balans, flexibiliteit, durf en daarbij is het écht wel een fysieke inspanning. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het schudden van een zoutvaatje al een inspanning voor mij kan zijn, dus laat ik daar niet teveel bij stil blijven staan. Het is in ieder geval een fysieke bezigheid, waarbij je eens niet op je kont zit en erg veel schik kan hebben.

Skaters

Uiteraard hebben we vanuit de Sultans of Java gezorgd voor een stukje veiligheid. Iedere Sultan kreeg van ons een eigen skatehelm. De knieën en ellebogen werden beschermd door SPU.

Gelukkig zijn we, op hier en daar een blauw plek na, zonder kleerscheuren weer huiswaarts gekeerd.

Dus naast bijeenkomsten gericht op het verbreden en verdiepen van onze technische skills en het op leuke manier verzorgen van de inwendige mens ben je nu ook fysiek aan een goed adres bij Sultans of Java.

Ben jij een ervaren Java developer, die zich wil verbeteren op diverse terreinen, waaronder nu dus ook skateboarden, neem dan nu contact met mij op! Je helm ligt klaar!

Overzicht blogs
Business Manager
Kay van Raak /
Business Manager

Sultans of Java: uw partner in development.